“Tähed” ja Nõmme muinasjutt

Kas te teate, et tänu Nõmme vanale bossule Von Glehnile on Nõmme metsade vahel – tühine distants Tallinna kesklinnast – tõeline muinasjutumaa Von Glehni lossi ja muidugi observatooriumiga. Observatoorium vast juba vihjab, kuhu me selle sissejuhatusega jõuame?

Ühel mai alguse pühapäeval tuli põrutav idee, juba esmaspäeval organiseeriti kõik ära ja teisipäeval mindi Nõmme mändide vahele koos tehnika ja hea tujuga seda Rapuntsli torni otsima. Hea tuju tegi aga veel paremaks tornivaht, kel rusikana silmaauku sobivalt õige nimi – Mars, kes meid lahkelt vastu võttis ja veel lahkemalt uute teadmistega ajaloost ja tähtedest üle kallas. Fantastiline algus spontaansele videovõttele.

Videovõtte kõige aeganõudvam tegevus, ilm naljata, oli kogu bändi- ja videotehnika transport mööda liiga kitsaid treppi kõrgele kupli alla – nii mõnigi bändiliige sai oma aasta normi trenni tehtud. Kuid kui kola paigas, õhtujahedusest mõnus särts kehas ning kaamerad surisemas, sai video iseenesest väga – lausa liiga – kiirest purki. Siinkohal suured tänud operaatorile Brandon Teder, kes spontaanselt alustatud projekti ka väga spontaanselt loovate kaadritega üles aitas võtta. Lisaks ports tänu läheb teele veel Lauri Levole ja Brait Pilvikule, kes abiks tehnika ja nõuga.

Mis sellest kõigest sai? Vaata selle postituse lõpust! Juba sama nädala vahetuseks oli video valmis ning ootas momenti, et publiku ette jõuda – nii kiiret ja ägedat projekti pole see bänd veel teha jõudnud, aga sellest saadud inspiratsioon paneb kindlasti aluse veel tulemata spontaansetele projektidele!

Kuid enne veel kui video käima lükkate, siis jätke meelde üks aadress – www.tahetorn.ee – ning leidke üks moment, et võtta tornivahi Marsiga ühendust ja broneerida endale üks visiit sinna muinasjuttu. Te ei kahetse seda! Wiiralti garantii!